KOMMAN KIITOKSET

YKSL 23

KOMENTAJA

JABAL MARUN

TILINTEKO

LIBANONISSA ON TEHTY TILIÄ KULUNUT VIIKKO. TULITAUKO ON ASTUNUT VOIMAAN. AIKA NÄYTTÄÄ KUMMANKO OSAPUOLEN TILI JÄÄ LOPPUJEN LOPUKSI VOITOLLISEKSI. SOTAA TÄMÄ EI OLE OLLUT SANAN VARSINAISESSA MERKITYKSESSÄ. KÄYTÄNÖSSÄ PUUTTUI LÄHES KOKONAAN TOINEN OSAPUOLI SEKÄ TAISTELUKENTÄN KUNINGAS JALKAVÄKI. 

PATALJOONA ON SELVINNYT KULUNEESTA VIIKOSTA LOISTAVASTI. TEHTÄVÄT ON TÄYTETTY VAIKEISSAKIN OLOSUHTEISSA. HAVAINNOT JA ILMOITUKSET OVAT OLLEET OIKEITA, NOPEITA JA TARKKOJA. JUURI TÄLLAISISSA OLOSUHTEISSA RAUHANTURVAAMINEN ASETETAAN KOVIMMALLE KOETUKSELLE. OLEMME SELVIYTYNEET KIITETTÄVÄSTI.

MONI MEISTÄ ON SAANUT TULIKASTEEN. 155 MM:N TYKIN KRANAATTI ON TULLUT VARSIN TUTUTKSI, SUORASTAAN EPÄMIELYTTÄVÄN LÄHEISEKSI. MUTTA EN OLE KUULLUT KENENKÄÄN EPÄILEVÄN HETKEÄKÄÄN TÄÄLLÄ OLONSA TAI TEHTÄVÄNSÄ MIELEKKYYTTÄ. PÄINVASTOIN.

OLEN SUOMESSA TUTUSTUNUT MONEEN VIIME SOTIEMME VETERAANIIN. MITÄ ENEMMÄN OLEN HEITÄ OPPINUT TUNTEMAAN JA HEIDÄN TEKOJANSA TIETÄMÄÄN, SITÄ SYVÄLLISEMMÄKSI KUNNIOITUKSENI HEITÄ KOHTAAN ON MUODOSTUNUT. TEIDÄN KANSSANNE NÄMÄ AJAT ELÄNEENÄ VOIN TODETA, ETTÄ EI OLE POJASTA TAI TYTTÄREN TYTTÄRESTÄ POLVI AINAKAAN HUONONTUNUT.

HYVÄ RAUHANTURVAAJA TARVITSEE AINA TIETOJEN JA TAITOJEN LISÄKSI ONNEAKIN.SITÄ MEILLÄ ON OLLUT. KUKAAN MEISTÄ EI TEHNYT LOPULLISTA TILINPÄÄTÖSTÄ. JA SE ON PÄÄASIA.

KOMENTAJA

EVERSTI

PENTTI VIHERÄ

 

Valateksti